Novinky

Momentálně přijímáme nové objednávky až od 24.5.2021.

Recyklace plastu:

Naše firma nabízí zpětný sběr čistých plastových obalů určených k recyklaci. V případě zájmu kontaktujte rozvozce.

 

 

Aktuální jídelníček
Čtvrtek, 13.05.2021
snídaně:
pomazánka se sýrem a česnekem , celozrnný chléb, zelenina (alergeny: lepek, mléko, vejce)
svačina I.:
banánový koláč s povidly (alergeny: lepek, vejce)
oběd:
domácí libová sekaná s bylinkami, š´touchané brambory (alergeny: mléko, lepek, vejce)
svačina II.:
cizrna s pečenou paprikou a tymiánem
večeře:
kroupové rizoto s hlívou ústřičnou a parmezánem (alergeny: lepek, mléko)

Bezlepková dieta

Jako další službu jsme pro naše zákazníky připravili bezlepkovou dietu. Bezlepková dieta je určena lidem, kteří trpí celiakií, čili nesnášenlivostí lepku. Současně se tato dieta stává jakýmsi novým zdravým životním stylem.

Základem bezlepkové diety je vyloučení pšenice, ječmene, žita a ovsa.

Zakázané potraviny:

  • Pšenice (včetně špaldy), ječmen, žito, žitovec (triticale), oves a veškeré výrobky, které je obsahují:
  • Výrobky z mouky – pečivo, strouhanka, cukrářské výrobky, těstoviny, knedlíky
  • Vločky, kroupy, krupky, lámanka, krupice
  • Rostlinné maso seitan (vysoký obsah lepku)

Je nutné se vyhýbat i potravinám, které obsahují lepek ve skryté formě. Jedná se o výrobky a jídla, ve kterých byla mouka užita jako přídavek, nebo u kterých v průmyslovém provedení není jisté, zda obsahují lepek. U takových potravin je třeba sledovat složení

  • Polévky, omáčky
  • Kečupy, majonézy, dresinky, sojová omáčka, dochucovadla
  • Uzeniny, konzervy, paštiky, výrobky z mletého masa
  • Sojová a jiná rostlinná masa (klaso, ROBI)
  • Kypřící prášky, pudinky, cukrovinky, zmrzliny

Povolené potraviny:

  • Výrobky přirozeně bezlepkové – brambory, rýže, kukuřice, pohanka, sója, luštěniny, amaranth, proso (jáhly) a výrobky z nich (např. mouka, škroby, krupice,…)
  • Výrobky označené jako bezlepkové nebo ty, které lepek neobsahují, viz sekce nakupování

Jako náhrada za zakázané potraviny se v bezlepkové kuchyni používají:

  • Brambory, rýže, kukuřice, pohanka, sója, luštěniny, amaranth, proso (jáhly) a výrobky z nich (např. mouka, škroby, krupice,…)

 

 

Naše firma Vám nabízí bezlepkovou dietu ve všech základních programech (5000 KJ až 10000KJ)

| dotazy, kontakt: Mgr. Karolína Daňková | tel.: +420 731 454 611 | email: krabicky-plzen@seznam.cz
(C) 2011 trueScan - tvorba a správa WWW